Aktuális hírek

2020. 10. 22. • Déli-Dolomitok (hosszú hétvége)

Az alpesi természetet készülünk „eljegyezni” 4 napos, őszi tájakat bemutató kalandtúránkon, mely Friuli tartomány közepes magasságú hegyvidékeire visz. Csillagtúránk „origója” egy tündéri kis falu lesz a Barcis-tó partján.

2020. 10. 02. • Lofot-szigetek – északi fény és őszi színpompa

Korzika Húsvétkor

2020. 09. 18. • Bakanccsal az USA nemzeti parkjaiban

2020. 09. 16. • Kréta

2021. 01. 22. • Kardszárnyú delfinek és északi fény Norvégiában (Tromsö, Lyngen-Alpok)

Északi fény-fotóstúra a téli Lappföldön

Feröer-szigetek – természetfotózás az Atlanti-óceán szigetvilágában

2020. 07. 12. • Barangolások Bulgáriában

Az Északi Fény Földje (Lyngen-Alpok – Senja szigete – Tromsö – Kilpis-tó)

Nyugat-Ausztrália természetfotós szemmel

Kajakkal a Norvég Fjordvidéken

Azt eddig is tudtad, hogy Norvégia fjordok által felszabdalt felszíne világrengetően szép tájakkal rendelkezik, hisz azok számtalan fotóról és videóból köszönnek vissza. Azt azonban tudtad-e, hogy e különleges hangulatú tengerágakon KAJAKKAL is lehetséges túrát tenned? Persze nem a nyugati szelek által gyakorta korbácsolt óceáni partok mentén, hanem a Norvég-tengertől távolabb, a szárazföldbe helyenként akár 100-150 km mélyen benyúló […]

2020. 06. 06. • Szicília és az Éoli-szigetek (Vulcano, Strombóli, Panarea, Lipari)

2020. 10. 29. A Guancsok földje – vulkánok, sivatagok, esőerdők…

2020. 05. 27. • Skót-Felföld – Hebridák – Orkney (ÚJ!)

2020. 11. 21. • Nyugat-Ausztrália

Új-Zéland – kalandtúra a Föld túloldalán

Menorca és Mallorca – a Földközi-tenger varázslatos világa

A Télapó nyomában Finn-Lappföldön családosoknak

Gleccserbarlang- és északi fény-fotózás Izlandon

Szilveszter Andalúziában – családosoknak is (7 nap)

Közép-Svédország (hosszú hétvége)

Észtország és Lettország nemzeti parkjaiban

Lettországot és Észtországot természetföldrajzi szempontból sok jellegzetesség “összekapcsolja”… Merre a szem ellát, érintetlen erdők és lápok váltogatják egymást, amit csak ritkán szakít meg az ember keze munkáját magán viselő építmény, netán egy település…. Mindkét államban számos nemzeti parkot keresünk fel, s az észt parkok között ott lesz az egykori Szovjetunió első nemzeti parkja is, a […]

2020. 07. 22. • Túl a Sarkkörön: Lappföld – Északi-fok – Finnmark – Troms

Túl a sarkkörön… A rénszarvasok földjén… Az Éjféli Nap birodalmában…. Olyan szavak ezek, melyek nekünk, Észak szerelmeseinek nyugalmát mindig megbolygatják… Kopogtatnak a lelkünkön, vágyakat ébresztenek bennünk… Az óhajainknak pedig hipp-hopp szárnya nő… A  tekintetet pihentető lappföldi “tarhegyek”, a tunturik vidékéről előbb a végtelen tajga fölé repítenek, majd gleccsereket rejtő hatalmas hegyvonulatokon át… Hogy aztán a kontinens […]

2018. 04. 28. • INGYENES túra a Budai-hegyekbe családosoknak, kezdő túrázóknak

2018. 04. 11. • Két gyöngyszem: Új-Zéland és Reunion – INGYENES vetítés

Földünk egyik legszebb természeti adottságokkal rendelkező helye: Új-Zéland.

E távoli szigeten, hatalmas zöld vadonokat, csipkés hegygerinceket, mélykék vizű tavakat és fjordokat, kúp alakú vulkánokat, buja esőerdőket talál az ember, bármerre is jár.

A természeti adottságok mellett az ország különlegessége a madárvilága: kiwik, keák, moák, kakapok, takahek, pukekok – megannyi különleges, sehol máshol a világon nem élő madár népesíti be a szigetet.

Azt tartják, a világ 3 legszebb túraösvénye közül az egyik épp itt található, a Milford Sound track. Aki csak vette a bátorságot és nekivágott, hogy bejárja a szigetet, életre szóló élményekkel tért haza.

Új-Zéland annyira szép mesebirodalom, hogy A gyűrűk ura rendezője is ezt az országot választotta trilógiájának forgatási helyszínéül.

Új-Zéland után egy másik gyöngyszem következik: az Indiai-óceán közepén „úszó” Reunion szigete. E sziget vonzerejét leginkább látványos természeti adottságainak köszönheti. E vidékén Földünknek a szép strandok és a korallszigetek „megszokott díszek”, az azonban, hogy egy ilyen viszonylag kicsi földdarab ennyire sok 2-3000 m magas csúcsot „hordjon a hátán” – nos, az ritkaságnak számít…

Reunion szigetének geológiai karakterét két nagy vulkán határozza meg. A Piton des Neiges már nem működik, így a csúcsát hol zúzmara, hol pedig hó borítja. A Piton de la Fournaise ellenben még ma is aktív. S bár Reunion elsősorban a hegyi panorámái miatt vált túraparadicsommá, azért a tengerpartokon és az oda lefutó  szűk völgyek oldalaiban is „bújnak meg a csodák”: a partvidéken a lávafolyások drámai kőzet-kavalkádja, a dörgő-prüszkölő hullámgejzírek és a fekete homokú strandok, míg a szurdokokban látványos, több száz méteres vízesések láttán ismételgethetjük – hihetetlen ez a sziget!

Tedd kicsit félre a tavaszi nagytakarítást, dobd el a gyeplőt és lazíts egy kicsit! Utána sokkal többet és gyorsabban fogsz tudni elvégezni.

Tarts velünk vetítésünkre, ami egy igazi csemege ínyenceknek! A tavaszi INGYENES vetítésünk témája:

Két gyöngyszem: Új-Zéland és Reunion

Új-Zéland egy olyan hely, amit legalább egyszer az életben látni kell – ha másként nem, hát egy virtuális utazáson a képek segítségével!

Április 11-én, szerdán, 18:45-20:15
Helyszín: Magnet Ház – Budapest, Andrássy u. 98.

Regisztráció

A részvételhez személyenkénti regisztráció szükséges (kivéve a gyerekeket) – kérjük, minden jelentkezéshez külön nevet és e-mail címet adj meg („Kovács János + 1 fő” nem megfelelő formátum). Köszönjük!

2020. 08. 19. • Norvég Fjordvidék – Alesund és környéke

Korzika-kalandtúra – hegyek, szurdokok, tengeröblök

2018. 03. 24. • INGYENES túra a Budaörsi-hegyekbe családosoknak, kezdő túrázóknak – MEGTELT

2018. 03. 25. • INGYENES túra a Pilisben • MEGTELT!!!

Természetfotózás Korzikán – a Szépség szigete tavaszi pompában

2020. 06. 28. • Keresztül-kasul Norvégián

Ha a nyári forróság helyett tavasziasan enyhe időben, kitűnő levegőjű tájakon szeretnél túrázni, a legjobb helyszín erre: Norvégia! Végig jó időt ugyan nem ígérhetünk, de egyet bizton: Norvégiát 2 hét alatt alaposan bemutatjuk Neked…

INGYENES vetítés Azori-szigetek és Nyugat-Ausztrália – 01. 24-én

Ezúttal a világ túloldalára is elkalandozunk a képek segítségével. Nyugat-Ausztrália vörös sivatagjai, tengerpartjai, oázisai tűnnek fel előttünk. Nemcsak a természet tartogat érdekes és különleges meglepetéseket, de az állatvilág sem mindennapi. Itt egy kígyó, amott egy kenguru tűnik fel, s folytathatnánk hosszan!

Az est másik részében pedig egy másik fantasztikus hely is feltárul előtted, az Azori-szigetek!  Bemutatjuk neked az “Atlanti édenkertet”!

Dús esőerdők, színpompás vulkanikus sivatagok, pengeéles gerincek, fenséges hegyek, kecsesen, zöld sziklafalakon aláhulló vízesések: egy olyan helyet mutatunk, ahol szó szerint élvezet túrázni és ahol a vándor garantáltan nem unatkozik! Csodás panorámák, rengeteg virág, egész évben kellemes hőmérséklet és állandó tavasz/nyár – ezt mind bőkezűen kínálják az Azori-szigetek.  Kilenc kis sziget elszórva a nagy óceán végtelenjében, mégis megvan itt Portugália minden kényelme.

Tarts velünk egy csodálatos „utazásra” Kazal Ervin túravezető kalauzolásával!

Időpont: 2018. január 24. szerda 18.15

Helyszín: Magnet Ház, Budapest, Andrássy út 98.

Jelentkezés:

A részvételhez személyenkénti regisztráció szükséges (kivéve a gyerekeket) – kérjük, minden jelentkezéshez külön nevet és e-mail címet adj meg („Kovács János + 1 fő” nem megfelelő formátum). Köszönjük!

2017. 12. 10. • INGYENES túra a Velencei-hegységbe családosoknak, kezdő túrázóknak

Ajándékozz élményt!

Mi lehetne nagyobb ajándék, mint egy életre szóló élmény? Túrázást kedvelő szeretteidnek egy újabb felesleges kacat helyett ajándékozz Cinto-kalandot ajándékutalvány formájában! Tudd meg, hogyan – kattints ide a részletekért!

2017. 11. 18. • INGYENES túra a Visegrádi-hegységbe családosoknak, kezdő túrázóknak

2017. 10. 13. • ÉSZAKI FÉNY túrák: Izland, Norvégia, Lappföld

Lehet, Te is elképzelted már, hogy vajon milyen is lehet a sarkkörön túl. Vajon tényleg olyan zord és hideg, mint amilyennek az emberek gondolják? A MI válaszunk: nem! Európában ott találjuk meg az utolsó igazi érintetlen vadont!

Az őszi-téli időszakban a sarki fény pazar játékával kápráztatja el a vándort, a partközeli vizekben a zsákmányra leső kardszárnyú delfineket kaphatjuk lencsevégre, vagy épp a hóba-jégbe dermedt fenyőerdők mesevilágába nyerhetünk betekintést.

Ezalatt a két óra alatt eloszlatjuk azokat a tévhiteket, melyek a skandináv tájakról az emberek fejében keringenek. S Te is megláthatod a képek segítségével a természetnek egy olyan arcát, amely már évezredek óta ámulatba ejti az embereket.

Szeretettel várunk VETÍTÉSÜNKRE, melyen virtuális kalandozást teszünk a Sarkkörön túlra, bemutatva a természetet, az ott élő embereket, és azokat a tevékenységeket, amiket bárki kipróbálhat.

A fotók és video-anyagok mellett utazók élménybeszámolóit hallgatva tudhatsz meg számos érdekességet a sarki fényről, a sarkkörön túli tájak szépségeiről, az ott élő emberek életéről és még sok minden másról. Úgyhogy a vetítés végére garantáltan egy mozis estével felérő élménycsokorral térhetsz haza!

Időpont: 2017. 10. 13., péntek, 18:15–19:45
Helyszín: Magnet Ház – Budapest, Andrássy u. 98.
Belépés: INGYENES, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztráció szükséges!

Regisztráció

A részvételhez személyenkénti regisztráció szükséges (kivéve a gyerekeket) – kérjük, minden jelentkezéshez külön nevet és e-mail címet adj meg („Kovács János + 1 fő” nem megfelelő formátum). Köszönjük!

ERRE A VETÍTÉSÜNKRE A SZABAD HELYEK ELFOGYTAK. A REGISZTRÁCIÓ ELKÜLDÉSE UTÁN VÁRÓLISTÁRA VESZÜNK, ÉS AMENNYIBEN VISSZAMONDÁS MIATT FELSZABADUL HELY, ÉRTESÍTENI FOGUNK.

2017. 09. 16. • INGYENES túra Tihanyba családosoknak, kezdő túrázóknak

Lappföld téli titkai – északi fényekben Észak rezervátumaiban

Mostantól az előjegyzésnél megadhatod, mikor érsz rá túrázni

Nem tudsz eljönni egy túránkra, de nagyon megtetszett, és a jövőben szívesen részt vennél rajta? Erre találtuk ki honlapunkon az ELŐJEGYZÉS funkciót, ami kezdetektől nagy népszerűségnek örvend. Továbbléptünk: mostantól az előjegyzésnél már azt is megadhatod, hogy mely időszakban szeretnél túrázni; és mi igyekszünk majd az általad megjelölt időszakban meghirdetni a túrát.

2017. 05. 14. • INGYENES túra a Bakonyba családosoknak, kezdő túrázóknak

2017. 05. 13. • INGYENES 1 napos túra a Balaton-felvidékre

2017. 05. 19. • Az Óperencián túl: Új-Zéland – INGYENES vetítés

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, volt egy sziget, melyet úgy hívtak: Új-Zéland. Aki csak arra vetődött, hatalmas zöld vadonokat, csipkés hegygerinceket, mélykék vizű tavakat és fjordokat, kúp alakú vulkánokat, buja esőerdőket talált, bármerre is járt. És a madárvilága, az volt csak igazán különleges: kiwik, keák, moák, kakapok, takahek, pukekok – megannyi különleges, sehol máshol a világon nem élő madár népesítette be a szigetet. Read more

INGYENES túra a Börzsönybe családosoknak, kezdő túrázóknak – 04.15.

Korzika – Skót-Felföld és a Hebridák – Feröer-szigetek – INGYENES vetítés (április 11.)

Lehet, hogy Te is voltál már életedben legalább egyszer egy tengerparton, ahol élvezted a tenger sós ízét, hevertél a homokban, kezedben egy könyvvel és a napok az édes semmittevéssel teltek. Ám ha veszed a bátorságot és elhagyod az emberekkel zsúfolt tengerpartot, akkor egy teljesen más, varázslatos világ tárul fel előtted. Így van ez Korzikával, a szépség szigetével is. Read more

Túra a Déli-Dolomitokba egy hosszúra nyújtott májusi hétvégén

Az alpesi természetet készülünk „eljegyezni” 5 napos kalandtúránkon, mely Friuli tartomány közepes magasságú hegyvidéki tájaira visz. Csillagtúránk „origója” egy tündéri kis falu lesz a Lago di Barcis partján. → további részletek

Egy ingyenes vetítéssel és két ingyenes túrával indítjuk a tavaszt

Vetítésünk főszereplői március 29-én este Norvégia és az Azori-szigetek lesznek, egynapos belföldi túráink pedig a Pilisbe (április 1.) és Gerecsére (április 8.) vezetnek. Tarts velünk!

Természetfotózás a Lofot-szigeteken és Észak-Norvégiában

Többre, tartalmasabbra vágysz annál, mint hogy mohó turistaként „végigsiess” Földünk csodás tájain? Boldogan szánnál hosszabb időt egy-egy lenyűgöző természeti látnivaló „befogadására”? Szívesen komponálnád tetszetős képekbe a szép északi tájakat? Nagy a lelkesedés benned Norvégia iránt? Szeretnéd látni az Éjféli Napot? → további részletek

Családi húsvét Korzikán a tavaszi szünetben

Végre egy túra, ahova nyugodtan elhozhatod a természetet, a kirándulást, az új helyeket szerető, 7. életévét már betöltött gyermekedet! Az sem baj, ha ezúttal csak az apuka vagy csak az anyuka  (esetleg a nagyi) kíséri a gyerkőcöt – 6 nap távollét, ráadásul iskolai szünetben, nem a világ! → további részletek

2020. 05. 29. • Éjféli ragyogás – természetfotózás a Lofot-szigeteken és Észak-Norvégiában

Ingyenes túra és vetítés

Ingyenes túránk szombaton a Börzsönybe vezet; ingyenes vetítésünkön március 6-án pedig egy kicsit ”messzebbre megyünk”: az USA nemzeti parkjaiban, Izlandon és Cipruson tehetsz velünk egy virtuális túrát! A túráról ide kattintva tudhatsz meg többet; a vetítésre pedig itt jelentkezhetsz. Szeretettel várunk!

Tavaszi ciprusi túránk időpontja megváltozott

Ciprusi túránk új időpontja május 4.-9. – reméljük, így is tetszik! 🙂 Ciprus – ahogy tetszik… → további részletek

Idén nyáron újra bakanccsal az USA nemzeti parkjaiban!

Régi álmod élőben látni, amint a lenyugvó nap sugarai vörösre festik a Grand Canyon sziklafalait? Lenyűgöznek a westernfilmekből ismerős Monument Valley homokkő-alakzatai? Indián könyveken nőttél fel és kíváncsi vagy, hogy is élnek 2017-ben a navajók? Megnéznéd, hol élnek a Föld legnagyobb illetve legidősebb fái? Szeretnéd megtapasztalni milyen érzés az igazi sivatagi forróság, a 45 °C vagy akár 50 °C? Kattints ide a további részletekért!

Tavaszi fotóstúra a mesés Korzika szigetére

Szinte állandó napsütés, tiszteletet parancsoló, 2000m feletti hegyek hófödte csúcsokkal, rejtelmes fenyvesek, sziklamedencéket megtöltő, kristálytiszta vízfolyások, idilli vízesések, pálmákkal szegélyezett, apró öblökkel tagolt csodás tengerpartok, üdén zöldellő, kedves narancs- és citromligetek, olívák, paratölgyek és oleanderek, a délvidék bódító virágai, sziklafokokra „függesztett” ősi falvak és erődített városkák… A természetbarátok számára valóságos Paradicsom…. Ez a tavasszal színes szirom-köntösébe és illatfelhőibe burkolódzó Korzika! Kattints ide a további részletekért!

Legfrissebb 2017-es túraajánlatunk: Izlandi nagy körutazás

Egy lépésre vagy tőle.…  A nagy izlandi kalandkörúttól, mely a legnépszerűbb nyári körutazásunk évek óta14 izlandi napod alatt a legteljesebb “Izland-portfólió” kerül eléd… Már az első délelőtt a kuriózumnak számító Nyugat-Izlandon “találod magad”, ahol aztán hipp-hopp “beránt az izlandi élménygép szíja”… Az erős kezdés utáni még erősebb folytatás során ezt az alig 100 ezer négyzetkilométernyi szigetet járva – a szinte feldolgozhatatlanul sok élmény hatására – könnyen egyfajta “narkózisban” találhatod magad … Ez az “állapot” jó eséllyel kitart majd az utolsó napokig… Van, aki már a sokat emlegetett „Arany-kör” (Thingvellír, Gullfoss, Geysír) közepén “felébred”, de olyan is, akinek csak a hazaút előtt közvetlenül, valamelyik reykjaviki kocsma pultjánál “csengetnek ki”… 🙂 Kattints ide a további részletekért!

Mediterrán tavasz: Mallorcai csillagtúra

A pezsdítően meleg mediterrán tavaszba invitálunk, a természetjárók által méltánytalanul „hanyagolt” Baleár-szigetek legváltozatosabb felszínű tagjának, Mallorca-nak felfedezésére! A Földközi-tenger eme kellemes éghajlatú földdarabján a tavaszi napok lassú  ritmusúak, “csordogálók”… Legalábbis a településeken… A vibrálás a természetben van ekkor jelen! Az ilyentájt még turistáktól mentes szigetvilág különleges “rezgését” az egész évben zöldellő erdők, a szirmokat bontó virágokkal teli hegyoldalak, a vízi madaraktól nyüzsgő lapályos területek, a nyugalmat árasztó, néptelen tengerpartok adják… Érzékeket pezsdítő kavalkád ez, mely Téged is feltölt majd energiával! Kattints ide a további részletekért!

Nyári kalandkörút Norvégiában

Ha a nyári forróság helyett tavasziasan enyhe időben, kitűnő levegőjű tájakon szeretnél túrázni, a legjobb helyszín erre: Norvégia! Végig jó időt ugyan nem ígérhetünk, de egyet bizton: Norvégiát 2 hét alatt alaposan bemutatjuk Neked… Körutazásunk átfogó képet nyújt Norvégia természeti szépségeiről… Kattints ide a további részletekért!

Új túra 2017-es kínálatunkban: Ciprus – ahogy tetszik

A hétvégét jól megnyújtó Ciprus-túránk kicsit másmilyen KALAND lesz, mint megszokhattátok… Az elsöprő lendületű villám-udvarlásokat követő “pár éjszakás flörtök” jegyeit hordozza majd magán…Mert 5 napra “elszabadulva” otthonról hogyan másképp is közeledhetnénk a Szerelem Istennőjének szigetéhez, mint egy kötelezettségektől mentes, minden bizonnyal megismételhetetlen “hódítás” reményében? Aphrodité szülőhelyét (a helyiek úgy tartják: egy dél-ciprusi sziklás tengerparton emelkedett ki egykoron a habokból…) legpompásabb “öltözékében”, a telet egész éven át “távol tartó”, áprilisban pedig különösen buja és mértéket nem ismerő mediterrán tavasz által reá terített virágköntösében ismerhetjük megKattints ide a további részletekért!

Azori-szigetek álomutazás ősszel – újratöltve

Tavalyi túránk sikerén felbuzdulva, jövő ősszel ismét az Atlanti-óceán közepén „úszó” varázslatos szigetcsoportot tűzzük ki úti célul. Az erősen tagolt felszínű Azori-szigeteket több (a természetet illetve a Föld múltját) kutató az egykor elsüllyedt Atlantisz hegycsúcsainak tengerszint felett maradt részének véli. Van azért, ami ennél biztosabban is tudható az Atlanti-óceán közepén úszó, rendkívül zöld, változatos növényzettel „megáldott” földdarabokról… Kattints ide a további részletekért!

2020. 09. 02. • Színes Lappföld – őszi fotóstúra Észak-Finnországban

Norvégia kajakkal – Azori-szigetek – Trolltunga és Kjerag – vetítés 03. 29-én

Azt tartják Norvégia a világ egyik legszebb országa. Itt található Európa utolsó érintetlen vadonja. Aki szeretné magába szívni e csodás ország semmihez nem hasonlítható atmoszféráját, eggyé válni az anyatermészettel, az itt megteheti. Hatalmas, csipkés hegycsúcsok merednek az ég felé, drámai sziklafalak övezik a sokszor 1000 m-nél is mélyebb fjordokat. Milliónyi vízcsepp zuhan alá hatalmas dübörgéssel a magasból, páratlan látvánnyal ajándékozva meg az arra járó vándort. A táj olyan üde zöld, mintha csak az esőerdőben járnánk. Ám a papagájok és majmok helyett jávorszarvast, borzot vagy épp rétisast pillanthatunk meg. Kis szerencsével pedig a fjordokban fickándozó delfinekkel vagy akár gyilkos bálnákkal is találkozhatunk. Read more

Gyere Velünk Boszniába felfedezni!

Ez az elfeledett ország a jövő turisztikai paradicsoma lehet, hiszen olyan vad, hogy jelenleg senki sem látogatja. Nem kell azonban félni: megkapó helyeit saját turistái rendszeresen járják és ajánlják külföldieknek is. Mi most Szarajevót és attól délre eső területeit derítjük fel, köztük a híres Neretva-szurdokot, melytől tátva marad majd a szád. Az eldugott Blidinje Nemzeti Park pedig a mesebeli Hajducka Vratna 2000 méteres csúcsát tartogatja Neked formás sziklaboltívével!

Ha része szeretnél lennie a kalandnak, akkor jelentkezz a péntek délután induló hétvégi túránkra baráti áron a PROGRAMOK menüpontban!

Barangolj a Cinto-val a Gesause Nemzeti Parkban, Ausztriában!

Ausztria szívében magasodnak a Gesause meredek sziklái, melyet az Enns folyó szakít ketté szurdokot vájva a hegységbe. Mindkét oldalán remek túraterepek és látnivalók akadnak. Az ösvények néhol lankásan a folyó felett, máskor pedig meredeken kaptatnak a 2000-es csúcsok felé. Van azonban pihenő: remekbe szabott turistaházak állnak a fenti régióban is a kirándulók rendelkezésére. Az őszi színeket a hegyek északi oldalában megjelenő hófoltok teszik majd változatossá!

Ha része szeretnél lennie a kalandnak, akkor jelentkezz a péntek délután induló hétvégi túránkra baráti áron a PROGRAMOK menüpontban!

A Lengyel-Tátra tengerszemeinek felfedezése

A Magas-Tátra lengyel oldala a szlováknál mesésebb álmot tartogat Nekünk. Fenyvesekkel körbenőtt hegyi tavakat – tengerszemeket – melyek mellett fából épült menedékházak fogadnak be pihenőre és egy üdítőre. A bércek jóval kétezer méter fölé húzódnak: itt van például a Tengerszem csúcs, mely éppen a határon helyezkedik el. A vasfüggöny idején még határátkelő is húzódott itt 2500 méteren. Ott a helyünk a csúcson egy kaptatós félnapos túra során! A Lengyel Öt Tó Völgye pedig vízesésével és tavaival hívogat, hogy a lengyel-magyar örök barátság tényleg valóság legyen!

Ha része szeretnél lennie a kalandnak, akkor jelentkezz a péntek délután induló hétvégi túránkra baráti áron a PROGRAMOK menüpontban!

Új Kaland: Besszádok Nemzeti Park – Lengyelország

Európa 3 országa osztozik ezen a nemzeti parkon. Utunk során láthatunk szarvasokat, bölényeket és farkasokat. Járt, de eldugott útjain a természet szentélyébe vezet minket őszi utunk. Járunk majd fatemplomok tövében, erdei menedékházak vendégei leszünk és eljutunk a lengyel-szlovák-ukrán hármashatárhoz is. Meghódítjuk az erdőből kikandikáló füves platókat, hogy elmondhassuk: ott töltöttük az őszt, ahol hazánkfia még képzeletben sem járt!

Ha része szeretnél lennie a kalandnak, akkor jelentkezz a péntek délután induló hétvégi túránkra baráti áron a PROGRAMOK menüpontban!

GARANTÁLT indulás Korzikára a GR20 útvonalán!

A GR20 Korzika egyik legszebb hosszútávú túraútvonala. Teljesítése nem igényel hegymászó tudást, ellenben a sziget legszebb részein vezet keresztül. Most Te is részese lehetsz a kaland egy részének szeptember 10-től, ráadásul nem kell a teljes felszerelésedet magaddal cipelned csak egy kis hátizsákot, mivel kísérőautónk megteszi helyetted. Mindíg ott lesz, ahol szükséged lesz rá! Nézd meg a linken mivel készültünk még!

Andalúzia Téged is vár novemberben!

Mikor idehaza már a fűtésszámlát nézegetik az emberek és nagykabátot vesznek fel, mi akkor indulunk a napos “Costa del Sol” környékére, Spanyolország déli részére. Várnak minket a tengerpartok, a Sierra Nevada 3000 méter fölé nyúló csúcsai. Igazi lélegzetelállító kaland lesz az El Chorro szurdok 2015-ben felújított és biztonságossá tett napos sziklafalain lépdelni, miközben alattunk lenn folyik a folyó. Ehhez nem kell nagykabát, csak egy kényelmes pulóver…

Nézd meg mit kínálunk Neked a napos Andalúziában! Túránkat megtalálod a Programok között!

A Cinto felderítői a Kamniki Alpokban tűntek fel…

Új élmények és új túraterepek szerzésére a Cinto Túraklub a szlovén Kamniki Alpokban kirándul. Az esős idő ellenére bízunk benne, hogy élményekkel feltöltve érkeznek haza és hamarosan elindul a közeli Szlovénia pár napos túraterve is!

Új túra indul MADEIRA szigetére ősszel!

Idén októberben, amikor kezd elülni a hazai és környékbeli turizmus világa, Mi akkor indulunk a kellemes klímájú MADEIRÁRA! Összeállítottunk egy túrázós, fürdőzős programot, mely minden korosztálynak kellemes kikapcsolódást ígér és azt, hogy a Portugáliához tartozó, csipkés hegyekkel és vad partokkal tagolt sziget minden jellegzetes látnivalóját megmutatja Neked! Egy jó bakancs, fürdőruha és jókedv szükségeltetik hozzá. Az őszi kalandot megtalálod programjaink között!

Mindörökké KORZIKA! Fotóstúra a Szépség szigetén

Ha szeretsz fotózni és szép tájakon tölteni a szabadidődet, akkor köztünk a helyed idén októberben, KORZIKÁN. Fotós szakmai túravezetőnk segít a legjobbat kihozni a technikából és belőled. Napközben Korzika történelmi és természeti tájait járhatod, esténként pedig a fotók kiértékelése, közös beszélgetések és hangulatos főzőcskézések várnak Rád!

A részleteket és a jelentkezés módját a program leírásában találod!

Őszi fotóstúra NORVÉGIÁBAN!

Itt egy fényképre való ország, rengeteg témával az ősz színeiben: NORVÉGIA! Fotós túravezetőnk segítségével bejárhatod a fjordok világát, fotózhatod a halászfalvak színes házait, megörökítheted a pézsmatulkokat, memóriakártyára mentheted a legnagyobb vízeséseket! Mindehhez szakmai segítséget adunk, hogy az ősz ne múljon el nyomtalanul, hanem kitörölhetetlenül megmaradjon a legszebb fotós emlékeid között! További részletek a Programok menüpont alatt!

Túl az ÉSZAKI SARKKÖRÖN: irány Lappföld és Norvégia északi tájai!

Kíváncsi vagy, milyenek az emberek fenn északon, a Lappok földjén? Milyen a táj, milyen az időjárás és hogy néz ki az északi fény? Rénszarvasok között, aranymosás közben, a tajga rönkházaiban aludva, kinn a végtelen fenyőerdők földjén, biztosan megkapod a választ a fenti kérdésekre! Mint ahogy minket is, Téged is visszahúz majd a szíved Földünk eme csendes és békés tájára!

Nézd meg a Programok menüpont alatt a  szeptemberi “Túl a Sarkkörön – északi fény és őszi pompa (Lappföld – Északi-fok – Finnmark – Troms” túránkat!

Ősszel először: tiszteletünket tesszük Szlovénia karsztvidékén! ÚJ PROGRAM!

A Szlovén Karsztvidék kevesek által ismert vidékére látogatunk és felkeresünk barlangokat, víznyelőket és beomlott dolinákat. Ellátogatunk olyan ősi erdőkbe, ahol még mindig szabadon (és emberekkel elférve) élnek medvék, farkasok. Ha érdekel egy föld alatti és feletti túralehetőség, akkor a Programok menüpontban bővebben olvashatsz róla!

ÚJ PROGRAM a kínálatunkban: “Észtország és Lettország nemzeti parkjai”

Ezen túra során elviszünk Téged a ritkán látogatott Baltikum legszebb részeire, megmutatjuk a természeti látnivalókat és a madárvilág sokszínűségét. Az ember által alkotott szépségek is fókuszban lesznek, hiszen Tallinn, Riga, a szigetek szélmalmai, Amatciens ökofaluja és a Muhu szigeti Skanzen is kedvedre való lesz!

Nyári túránkat megtalálod a Programok menüpont alatt!

Készülődünk a kajakos túránkra, Norvégiába

Teljesen új programunkat láthatjátok a weboldalunkon! Kajakkal vágunk neki a Norvég Fjordvidéknek és járjuk be a legszebb természeti látnivalókat a víz szintjéről, melyeket eddig gyalogtúráinkon ismerhettél meg.

A részleteket és a jelentkezést a Programok menüpont alatt találod!

Idén nyáron is lesz Keresztül-kasul NORVÉGIÁN kalandtúra!

Ebben az évben is, amikor itthon augusztusban már csak a strandon lehet létezni: megyünk Norvégiába “hűsölni”. Na ezért fázni nem fogunk, de azt megígérjük, hogy megmutatjuk Norvégia legjavát. Ha kíváncsi vagy a világ egyik legszebb és legélhetőbb országára a Fjordoktól a Pézsmatulkokig, akkor nézd meg új programunkat a Programok menüpont alatt!

ÚJ PROGRAM a palettán: SZARDÍNIA a szurdokok szigete

Egy mediterrán sziget elrejtett “zugait” mutatjuk meg a velünk utazóknak, amely minden érzékszervedre hatni fog.

Szurdokai miatt is érdemes idelátogatni, főleg nyári melegben, amikor vadregényes tengerpartjai felkeresése után a sziget belsejének hűvös patakmedreiben kapcsolódhatunk ki. Leghíresebb szorosa a Goroppu szurdok a Supramonte hegységben, melynek mélysége 500 méter, legkeskenyebb szakaszán alig 4 méter széles, emiatt Európa egyik legszűkebb kanyonja.

Részletek és jelentkezés a Programok menüpontnál.

Korzikai kalandnyaralás: GARANTÁLT indulás, UTOLSÓ helyek kiadók

Jól fog indulni a nyár, hiszen visszatérünk újra a Szépség szigetére, hogy ezúttal ne csak a fürdős tengerpartoknál, hanem az édesvizekben is “csobbanjunk”. Ez a kalandnyaralás felvisz a legmagasabb csúcsra, mellette megmutatja miért is szeretjük ezt a szigetet!

Honnan jön a Cinto névadója? Most ez is kiderül Korzikán! Az indulás már GARANTÁLT, de még van pár helyünk kiadó!

A további részleteket keresd a Programok menüpont alatt.

Megérkezett a svájci Berni-Alpokba a Cinto túrázó csapata

Megérkezett a Cinto “expedíciós” csapata Svájcba, a Berni Alpokba, felderíteni új utakat. Hamarosan élménybeszámolókkal jelentkezünk az ottani kalandjaikról.

Képek a Cinto FB oldalán láthatóak.

1 napos INGYENES túra a Börzsönybe május 21-én

yenItt a tavasz, az év legjobb időszaka egy kis természetjárásra. Az erdő ilyenkor tavasszal a legszebb: a föld mélyéről már előbújtak a tavaszi virágok és ragyogó napsütés melegíti az erdőben kiránduló csapatunkat. A tavalyi barna avarszőnyeget zöld fűszőnyeg és a napfény felé igyekvő cserjék népesítik be. Tarts velünk egynapos túránkra, hogy Te is élvezhesd a friss tavaszi erdő illatát, a napsugarak jótékony melegét!

Részletek és jelentkezés a Programok menüpont alatt.

Indul a CINTO Cseh- és Szászországba – Megmásszuk a homokköveket augusztusban!

Kedves ÚJDONSÁGOT Kedvelők! Eddig nem látott kuriózum került fel az utazási palettánkra Cseh és Szász homokkövek címmel. Jó nézegetést és álmodozást hozzá!

Részletek és jelentkezés a Programok menüpont alatt.

Új túrával bővült júniusi programunk: Lappföld – Nordkapp – Észak-Norvégia!

Jó hír észak szerelmeseinek: Összeállítottunk egy 12 napos túrát, amely segítségével eljuthatsz a Finn tajga tavaitól, folyóitól az Északi Fokig! Közben kenutúrák, halsütés, szederszedés, madármegfigyelések, aranymosás, gyalogtúrák várnak rád. A pihentető éjszakák hangulatos faházakban, kinn a természetben telnek. A Nemzeti Parkokon kívül a gyönyörű Lyngen Alpokban is eltöltünk pár túrázós napot. Találkozhatsz a barátságos rénszarvasokkal és még sok különleges élményben lesz részed! Az unokáidnak is mesélni fogod:-)

Részletek és jelentkezés a Programok menüpont alatt.

INGYENES belföldi túra a Börzsönybe – ápr. 24.

Itt a tavasz, az év legjobb időszaka egy kis természetjárásra.

Az erdő ilyenkor tavasszal a legszebb – a föld mélyéről már előbújtak a tavaszi virágok: fogasír, tavaszi hérics, kökörcsin, és még hosszan sorolhatnánk. A barna avarszőnyeget tarka-barka virágözön népesíti be.

Tarts velünk egynapos túránkra, hogy Te is élvezhesd a friss tavaszi erdő illatát, a napsugarak jótékony melegét!

Részletek és jelentkezés a Programok menüpont alatt.

INGYENES vetítés – Lappföld és a legek országa: Norvégia – május 4.

 Várunk szeretettel vetítésünkre, melyen a világ egyik legszebb országába, Norvégiába látogatunk el. Hatalmas vízesések, jéghideg gleccserek, drámai fjordok, meredek sziklafalak. Ez mind Norvégia.

S ráadásként bemutatjuk a csodálatos Lappföld nyári arcát is.

Részletek és jelentkezés: a programok menüpont alatt.

Északi fény lesen Lappföldön – még pár hely kiadó a februári túrára

Ebben az évben is, amikor itthon augusztusban már csak a strandon lehet létezni: megyünk Norvégiába “hűsölni”. Na ezért fázni nem fogunk, de azt megígérjük, hogy megmutatjuk Norvégia legjavát. Ha kíváncsi vagy a világ egyik legszebb és legélhetőbb országára a Fjordoktól a Pézsmatulkokig, akkor nézd meg új programunkat: http://cinto.hu/programok/keresztul-kasul-norvegian-0

Azori-szigetek álomutazás ősszel! ÚJ PROGRAM!

Utazásunk során a 9 tagból álló Azori-szigetekből 7-et fogunk felkeresni, hajóval vagy repülőgéppel. A zöld-mesebeli tájon, kialudt vulkánok, vízesések és tavacskák között tett gyalogtúráink szeptemberben megmutatják majd a Portugáliához tartozó vidék igazi arcát, ahová csak a legkíváncsibb utazók merészkednek el. Nézd meg Programunkat, melyhez kellemes álmodozást kívánunk! Ha pedig kedvet kaptál, szívesen várunk a jelentkezők közzé!