Hegedűs Róbert

CINTO Csapat

Jelleg:

Kalandnyaralás
Egyéb túra

Hegedűs Róbert

Mozgalmas, színes ugyanakkor sikeres sportkarriert követően az élsport, valamint a versenypályák kötöttségeit elhagyva, évről évre magam is felfedezem, hogy a kajakozás mennyi élményt adhat annak is, aki régóta műveli, és annak is, aki először mozdítja meg a hajót saját erejéből.

Jómagam a 80-as évek elején gyermekként „fertőződtem” meg a kajakozással. Volt idő, amikor a világ leggyorsabb csapathajóinak voltam a tagja, később ugyan már lekerült a fontossági lista éléről a sport, azonban a család, tanulás és a civil karrier mellett, a mai napig része életemnek.

Korábban edzőként, jelenleg pedig irodai munkát végző jogtanácsosként buzdítottam/buzdítok mindenkit és (most a civil élet oldaláról) javaslom, hogy a szellemi kihívások mellett tartsa karban testét is, mozogjon rendszeresen. A választott mozgásforma szinte mindegy, nem tartom elcsépelt klisének, hogy sport orvosság és örömforrás is egyben. Persze elfogult vagyok a vizes sportok mellett, különleges élményeket tartogatott eddig is számomra és biztos vagyok benne, hogy van még mit látni a vízről.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy láttam jegesmedvét természetes élőkörnyezetében, kajakkal evezhettem az északi Jeges-tenger összefüggő jéghatáráig (2008.; Északi szélesség: 80° 50’ 07”), vagy Fokváros partjainál az óceánok leghatalmasabb óriásai között szlalomoztam dél afrikai sporttársakkal, illetve Hawaii két szigete (Molokai – Oahu) közötti versenyen fogalmat kaptam arról, milyenek a házméretű hullámok és mi az az elemi erő, amelyet a víz képvisel, ugyanakkor lenyűgözött a Gemenci erdő is a vízről nézve.

A fantáziámat mindig megmozgatták a természetfotók, és kerestem a lehetőségeket, hogy testközelből megismerjem akár azokat a helyeket is, amelyeket kezdetben úgy gondoltam soha nem fogok látni. Előfordult, hogy egy gyors döntésnek, vagy a kíváncsiságomnak köszönhettem azt, hogy gazdagabb lettem néhány – akár extrémnek is nevezhető – tapasztalással.

Szerencsére mindezekkel nem vagyok egyedül, sokunkban megvan ez az igény, mindig lehet partnereket találni a hasonló kalandokhoz.

Nem próbálom tovább magyarázni az elmagyarázhatatlant, hanem egy körültekintő felkészülés, illetve előkészületet követően invitálok mindenkit különleges vizekre, egy mesésen gyönyörű birodalomba, a norvég fjordok közé. Bár az időjáráson sok múlik, de ideális körülmények között talán az sem lesz baj, ha egyetlen képet sem készítünk, hiszen remélhetőleg emlékezetünkbe ég az élmény.

nyomtatás