Horváth Jenő

CINTO Csapat

Jelleg:
Fotóstúra

A természet szeretete nálam „genetikailag kódolt”. Erdész, pedagógus felmenőimnek köszönhetően bensőmből fakad a növények, állatok iránti érdeklődés. Ezekért a csodás lényekért, hivatásos természetvédőként naponta tehetek.Mindig is hajtott az érdekes, elsősorban természeti értékekben gazdag tájak megismerésének és megörökítésének a vágya. Bejártam Európa csaknem összes országát, Mongólia végeláthatatlan pusztáit, az izraeli kősivatagot, Izland fagyos tájait, a déli féltekén Új-Zéland mesés vidékét. Fényképezőgépem, videókamerám mindig elkísér útjaimon, melynek terméke több ezer kép, és néhány film a magyar szemnek „egzotikus” tájakról.

Első utam Cinto-val 2006-ban Norvégia érintetlen tájaira vezetett. Túravezetőként szerencsém volt: az elmúlt években mindig jókedvű, vidám érdekes emberekkel hozott össze a sors, és a túrák végére kivétel nélkül jól összekovácsolódott, baráti csapat alakult ki.

Végzettség: erdőmérnök, természetvédelmi szakmérnök, halászati szakmérnök
Egyéb kompetenciák: madárismeret, növényismeret
Tagságok: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Országos Erdészeti Egyesület
Egyéb érdeklődés: filmezés, fotózás.

2017-ben a Norvég-tenger szigetvilágába kalauzolom el a fotózás szerelmeseit – az  “Éjféli ragyogás” nevű túrán leszek ott…

2018. tavaszán a “Tájképek nyomában az Azori-szigeteken”  illetve a Malájzia-Borneó (ÚJDONSÁG!) fotós kalandokon találkozhattok velem….

print