Katona Enikő

CINTO Csapat

Jelleg:

Trekking-és gyalogtúra

Az utazás misztériuma mindig is vágyott és hívogató érzéseket keltett bennem. Utazni akkor a legteljesebb élmény számomra, ha valakivel osztozhatok a kalandokon. A Cinto túravezetőjeként számomra is kedves, gyakran fenséges nem mindennapi helyszíneket ismertethetek meg a vállalkozó szellemű túrázókkal és fotósokkal egyaránt. Szívesen fedezek föl új és új területeket bármely földrészen. De ismételten visszatérni egy-egy kihagyhatatlan helyszínre a hazaérkezés örömét jelenti számomra. Hogy mindezt átadhatom és megmutathatom sok-sok utazni vágyónak, ajándéknak tekintem az élettől.

Gimnazista koromban tájfutóként és túrázóként volt lehetőségem az ország különböző vadregényes tájait közelebbről is megismerni. Ebben az időszakban túravezetői vizsgát tettem és versenyszerűen tájfutottam.
Kezdetben a baráti körömben szerveztem különböző kirándulásokat, evezős-bicikili túrákat az ország egész területén.
Mivel hivatásom és legkedvesebb időtöltésem is kapcsolódik a lovak világához, ezért természetesen a lovas túrák kalandjai sem maradhattak ki az életemből. 2007-ban csatlakoztam a Cinto Túraklubhoz, első utam Korzikára vezetett.
Azóta Korzika vadregényes világát, Skócia kalandos hegyeit, és Lappföld mélységes csöndjét sikerült megismernem közelebbről.

Túrázni minden évszakban szeretek + 40 fokos korzikai hőség és a -30 fokos Lappföld végletében vezetem csoportjaimat számtalan kalandon át. Túrázók és fotósok egyaránt számíthatnak rám az általam ismert helyszíneken. A bakancsos túrákat, gyakran kiegészítem kerékpáros vagy evezős programokkal. Szívesen fűszerezném útjaimat lovas túrákkal is, de csak akkor, ha a résztvevők stabilan ülnek a nyeregben.

Végzettség : Gyógypedagógus szomatopedagógus, Rehabilitációs úszóoktató,  Hippoterapeuta,

Egyéb kompetenciák: Túravezető

Egyéb érdeklődés: környezetvédelem, fotó, képzőművészet, a lovak világa

nyomtatás