2018. 04. 11. • Két gyöngyszem: Új-Zéland és Reunion – INGYENES vetítés

Földünk egyik legszebb természeti adottságokkal rendelkező helye: Új-Zéland.

E távoli szigeten, hatalmas zöld vadonokat, csipkés hegygerinceket, mélykék vizű tavakat és fjordokat, kúp alakú vulkánokat, buja esőerdőket talál az ember, bármerre is jár.

A természeti adottságok mellett az ország különlegessége a madárvilága: kiwik, keák, moák, kakapok, takahek, pukekok – megannyi különleges, sehol máshol a világon nem élő madár népesíti be a szigetet.

Azt tartják, a világ 3 legszebb túraösvénye közül az egyik épp itt található, a Milford Sound track. Aki csak vette a bátorságot és nekivágott, hogy bejárja a szigetet, életre szóló élményekkel tért haza.

Új-Zéland annyira szép mesebirodalom, hogy A gyűrűk ura rendezője is ezt az országot választotta trilógiájának forgatási helyszínéül.

Új-Zéland után egy másik gyöngyszem következik: az Indiai-óceán közepén „úszó” Reunion szigete. E sziget vonzerejét leginkább látványos természeti adottságainak köszönheti. E vidékén Földünknek a szép strandok és a korallszigetek „megszokott díszek”, az azonban, hogy egy ilyen viszonylag kicsi földdarab ennyire sok 2-3000 m magas csúcsot „hordjon a hátán” – nos, az ritkaságnak számít…

Reunion szigetének geológiai karakterét két nagy vulkán határozza meg. A Piton des Neiges már nem működik, így a csúcsát hol zúzmara, hol pedig hó borítja. A Piton de la Fournaise ellenben még ma is aktív. S bár Reunion elsősorban a hegyi panorámái miatt vált túraparadicsommá, azért a tengerpartokon és az oda lefutó  szűk völgyek oldalaiban is „bújnak meg a csodák”: a partvidéken a lávafolyások drámai kőzet-kavalkádja, a dörgő-prüszkölő hullámgejzírek és a fekete homokú strandok, míg a szurdokokban látványos, több száz méteres vízesések láttán ismételgethetjük – hihetetlen ez a sziget!

Tedd kicsit félre a tavaszi nagytakarítást, dobd el a gyeplőt és lazíts egy kicsit! Utána sokkal többet és gyorsabban fogsz tudni elvégezni.

Tarts velünk vetítésünkre, ami egy igazi csemege ínyenceknek! A tavaszi INGYENES vetítésünk témája:

Két gyöngyszem: Új-Zéland és Reunion

Új-Zéland egy olyan hely, amit legalább egyszer az életben látni kell – ha másként nem, hát egy virtuális utazáson a képek segítségével!

Április 11-én, szerdán, 18:45-20:15
Helyszín: Magnet Ház – Budapest, Andrássy u. 98.

Regisztráció

A részvételhez személyenkénti regisztráció szükséges (kivéve a gyerekeket) – kérjük, minden jelentkezéshez külön nevet és e-mail címet adj meg („Kovács János + 1 fő” nem megfelelő formátum). Köszönjük!

print

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Hozzászólás