Magunkról

A Cinto Túraklub 2007-ben alakult egyesületi formában. Létrejöttének célja az volt, hogy egy évek óta együtt túrázó baráti társaság természetjáró tevékenységét összefogja. Konkrétabb céljai közt szerepelt a természetjárásnak, az élővilág megfigyelésének és a természetfotózásnak a megszerettetése, népszerűsítése, valamint az ezekhez szükséges szakmai ismeretek közvetítése. Sok egyéb célpont mellett a legnagyobb tapasztalatot észak-európai és dél-európai  úticélokkal (Norvégia, Lappföld, Izland illetve Korzika, Spanyolország, Szardínia, Madeira) szerezte. A tagság évről évre bővült, igényelve egyre szélesebb körét a túráknak. Az egyre nagyobb számban elégedetten visszatérő túratársaink arra késztettek minket, hogy a természetszerető nagyközönség felé is nyissunk. Így 2010-ben megalapítottuk a Cinto Túraklub Utazási Iroda Kft-t. Ajánlataink között immáron megtalálhatóak – a teljesség igénye nélkül – fotóstúrák, trekking- és gyalogtúrák, valamint  hótalpas túrák is.  Az iroda dolgozóinak és a túravezetőnknek sok éves (néhol évtizedes) szervezői-vezetői tapasztalata segít bennünket, hogy minden túránk végén egy mosolygós, feltöltődött csapat térjen vissza a szebbnél-szebb tájakról. Bízunk benne, hogy a kis csoportos, természetközeli túráinkkal és a ‘túraklub hangulat’-tal a jövőben is utasaink-túratársaink messzemenő elégedettségét sikerül elérnünk. Utazz velünk Te is!

Útjainkról

Utasainknak előre eláruljuk, nem lesz első osztályú repülőjegy és luxuslakosztály vagy tengerre néző hotelszoba. Nálunk a hangsúly a „látni” és az „átélni” szavakon lesz. Nem “lábat lógatni” indulunk, hanem utazni és alaposan megismerni egy-egy országot vagy régiót. Aki velünk tart, annak igazi aktív kikapcsolódásban lehet része. A csodák sokszor nem a főút mellett várnak ránk, meg kell majd dolgozni értük.

Az általunk szervezett túrák magas színvonalúak, mi azonban nem a szállás és az ellátás tekintetében nyújtjuk a maximumot, hanem a látnivalókban. Célunk, hogy a velünk utazóknak a lehető legtöbbet adjuk át az utazás nyújtotta életformából és gondolkodásból. Más oldalról közelítjük meg az utazás fogalmát, mint a legtöbb (kalandtúrára szakosodott) utazásszervező. Nem forgalmas üdülőhelyeket és névtelenek 40-50 fős csoportját vizionáljuk, hanem kalandot, élményeket és gondolkodásmódjukban, lelkületükben egymáshoz közel álló emberek alkalminak induló, de talán hosszabb ismeretségeket elindító kis csoportját, egy igazi kalandközösséget. Épp ezért programjainkban mindig és mindenhol a természeti látnivalóké lesz a főszerep. A legszebb helyekre persze sokszor csak hosszabb – rövidebb gyalogtúra árán juthatunk majd el. Természetesen igyekszünk megismerni az adott ország kulturális és építészeti örökségét is, de egy-egy városnézés során fontosabbnak érezzük a helyi hangulat és életérzés megtapasztalását, mintsem hogy túlságosan belebonyolódjunk a történelem évszázadaiba.

Apartmanokban, turistaházakban szállunk meg, néha a saját sátrunkban töltjük az éjszakát. Alszunk a szabad ég alatt egy tó partján, egy erdei tisztáson vagy egy elhagyatott homokos tengerparton, ha túránk célja felé arra vezet az út.

Túravezetőink egyik fő feladatának tekintjük, hogy útjainkon mindig segítsék elő a jó hangulat kialakítását. Az együtt átélt élmények gyorsan képesek kitűnő hangulatot és remek csapatszellemet kialakítani. Ez a lendület legtöbbször megmarad az utazás után is, hiszen egy ‘túraklub’-hoz méltóan útjainkat követően diavetítésekre, belföldi túrákra, egyéb rendezvényekre invitáljuk majd az összekovácsolódott kis kalandközösségeket.