Mire figyeljünk használt fényképezőgép vásárlásakor?

Összegyűjtöttünk Neked pár dolgot, ami segíthet a megfelelő állapotú tükörreflexes használt gép megtalálásában.

Először is készíts fotókat különféle zársebességekkel és hallgasd meg a gép hangját. Ha a zár simán lefut, nagyjából a megfelelő idő alatt, akkor érdemes tovább nézelődni.

Használati nyomok: Minden kinyitható részt nyiss ki és nézd meg, hogy megfelelően záródik-e, a rugók működnek-e, illetve nincs-e mögötte gyanús dolog, például ragasztó.

Expozíciós szám: A modern digitális gépeken egyszerűen kiolvasható az aktuális expozíció szám, amit a zár átlagos élettartamával összehasonlítva megkaphatod, hogy még hány fényképet készíthetsz a zár kicserélése előtt.

Döglött pixelek: Készíts egy képet manuális módban úgy, hogy a védősapka fent van a gépen, így teljesen fekete lesz az eredmény. Nézd át 100%-os nagyításban és ha 10 döglött pixelnél többet látsz, hagyd a fenébe az egészet

Látható por: Ha a keresőben látható por van, vagy a képen sok sötétebb foltot látsz, az azt jeleni, hogy vagy erősen használták a gépet vagy nem törődtek a karbantartásával, ezek a koszok eltávolíthatóak, de a tisztításnak ára van, ezt kalkuláld be!

Az érzékelő állapota: Csapd fel a tükröt és világíts be a tüköraknába egy zseblámpával vagy a telefonoddal. Ha karcolást látsz a szenzoron ne vedd meg a gépet, azt nem lehet semmilyen tisztító szerrel kivenni!

print
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Hozzászólás