Őszi színekben a Déli-Börzsönyben

DÁTUM:
2020. 10. 17.

IDŐTARTAM:
1 nap

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:
2020. 10. 16.

JELLEG:
belföldi gyalogtúra

ÁTLAGOS NEHÉZSÉGI FOK:
***

STÁTUSZ:
korábbi túra

„Az ősz megint a tetőkre viszi fel a vándort a völgyek hűséből. A napsütötte gerinceken még langyosan simogat a szelíd fény, még ragyognak az arany lombok, és az elmúlás előtt gazdagon virít utoljára a tisztások tarka szőnyege. A csendes ballagás ideje ez, az aprólékos szemlélődésé, a hallgatásé, a merengésé… A táj is hallgat már, mozdulatlanul nyújtózik el a ferde napsugarak alatt; az erdő elnémult, az eget minduntalan pára futja be s a föld hűvössége már délidőben is tapintható…” (Antalffy Gyula: Börzsöny)

Túraútvonal: Márianosztra – Kopasz-hegy (kilátás!)- Só-hegy – Nagy-rét (kilátás!) – Kisirtáspuszta – Tolmács- hegy (kilátás!) – Nagyirtáspuszta – Márianosztra

Táv: kb. 21 km, szint: kb. 800 m

Találkozás: október 17-én 8:30 órakor, Márianosztrán

A túra várható vége: kb. 17:00 óra

Megközelítés: telekocsi-módszerrel (a jelentkezők okt. 14. és 16. között köremailben “iratkozhatnak fel” autóval érkező túratársaiknál az általuk jelezett szabad helyekre)

Részvételi díj: 2400 Ft

Túravezető

László Csaba

Outdooros érdeklődésem nagyapám falusi udvarán kezdődött a lovaskocsi és az ásott kút oldalának megmászásával. Szolnoki lévén előbb a folyók és holtágak partja vonzott... tovább

Feliratkozás hírlevélre

Szeretnél első kézből értesülni híreinkről, programjainkról, akcióinkról?

Kiemelt túrák

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

DÁTUM: 2020. 10. 17.
IDŐTARTAM: 1 nap
SZÜKSÉGES SZABADNAPOK: 0 nap
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2020. 10. 16.
RÉSZVÉTELI DÍJ: 2400 Ft
FÖLDRÉSZ: Európa
ORSZÁG: Magyarország
UTAZÁS MÓDJA: egyénileg (telekocsi-módszerrel – a jelentkezők október 14. és 16. között köremailben „iratkozhatnak fel” autóval érkező túratársaiknál az általuk jelezett szabad helyekre)
CSOPORT LÉTSZÁM: max. 20 fő
SZÁLLÁS: -
ÁTLAGOS NEHÉZSÉGI FOK: ***

  A jövőben érdekel!

  Ha most nem tudsz eljönni erre az útra, de nagyon megtetszett és a jövőben szívesen részt vennél ezen az úton, akkor is jelentkezz! A következő útra előjegyzünk, és elsőbbséget élvezel a jelentkezésnél!


  Az adatvédelmi tájékoztatót elfogadom.*

  Kérem az érdekességeket, hasznos információkat, tippeket, akciókat tartalmazó hírlevelet!

  A program kezdetéig fennmaradó idő már csak:

  Nap

  :

  Óra

  :

  Perc

  :

  Mp