Szenthe Zoltán

CINTO Csapat

Jelleg:
Fotóstúra

A Balaton partján élek családommal. 15 éve a vállalkozásomat vezetem, előtte hat évig egy tv csatornánál tevékenykedtem.

A víz közelségéből adódóan nem hagyom ki a tó adta sportolási és szórakozási lehetőségeket. Gyermekkorom óta horgászom, néhány éve vitorlázom és kajakozom is a tavon.

Nagyon szeretem, tisztelem és megpróbálom védeni is a természetet. Leggyakrabban a Bakonyt és a Balaton-Felvidék hegyeit, medencéit járom, több mint tíz éve fotós felszerelésemmel is.

A fotózás szeretete még a filmes korszakban kezdődött, de a digitális technika elterjedésével még erősebb lett. Elsősorban a tájak és a természet fotózása érdekel.

A hazai tájak mellett fotóztam már Thaiföldön, Burmában, Kambodzsában, de a kedvenc területeim az északi tájak, mint Izland, Norvégia, Finnország. Közel tíz éve, évente több alkalommal fotózom Toszkánát és Umbriát, melynek mesés lankái és hangulata minden tájképfotóst magával ragad. Európában kedvenceim közé tartoznak még a Júlia Alpok és a Dolomitok.

Az utazásra, a világra és az új felfedezésekre való nyitottság talán a legjellemzőbb rám. Szeretnék az adott ország kultúrájáról, szokásairól mindig minél többet megtudni, valamint azt a képeimen keresztül a leghitelesebben bemutatni a kiállításaimon és a publikációimban.

A velem tartó fotósoknak túráimon azt szeretném megmutatni, hogy hogyan lehet egy tájat a lehető legérdekesebben bemutatni úgy, hogy az adott kép mindenkinek a saját látásmódját tükrözze.

Beszélt nyelvek: angol, olasz

Érdeklődéi kör: természetfotó, tájképfotó, asztro-tájkép fotó, természetjárás, túrázás

nyomtatás