Varga Viktória

CINTO Csapat

Jelleg:
Trekking-és gyalogtúra
Kalandkörút

Egyéb túra

A természet szeretetének apró magvait szüleim ültették el bennem már pici gyerekként. 3-4 éves koromban már a Tátra havas lejtőit koptattam, 5 évesen pedig vízitúrára indultunk a Dunán. Talán ennek is köszönhető, hogy 8 évesen versenyszerűen elkezdtem kajakozni, melyet 10 évig űztem. Bár az aktív versenyzést abbahagytam, mind a mai napig szívesen ülök hajóba egy kis lapátolás kedvéért.

Tavasszal és ősszel pedig túrázni indultunk szüleimmel Magyarország hegyeire. A helyi növény és állatvilág már ekkor felkeltette az érdeklődésem, így később biológusnak tanultam.
A rendszeres túrázást és utazást egyetemi tanulmányaim befejezése után kezdtem el.
Kedvenc állataim a bálnák és delfinek, így nem véletlen, hogy már több bálna- és delfinszafarin is részt vettem a Cinto-val.
A legjobban az északi tájakon érzem jól magam a végtelen fenyvesekben túrázva, miközben a helyi fauna állatait próbáljuk becserkészni és lencsevégre kapni. Bátran kijelenthetem, hogy “hazajárok” Skandináviába.

Legnagyobb élményeim között említeném Új-Zélandot, ahová már kétszer is sikerült Cinto-s túra keretében eljutnom. Azonban a világ számos pontja várja még, hogy felfedezzem…

A Cinto alapítótagja vagyok. Velem elsősorban hótalpas túrákon, valamint skandináv tájakra vezető utakon találkozhatsz. Kajakos múltamnak köszönhetően pedig én vagyok a különleges norvég kajaktúra “segédvezetője” .

Végzettség: biológus, környezetvédelmi menedzser
Egyéb érdeklődés: rajzolás, festés, sportok, jóga

nyomtatás